Mitt i lunchruset på plan 1 i Kulturamahuset så intervjuade vi Ebba Möller. Ebba går singer/songwriter i klass AM/MP1b. När vi kontaktade klassen och frågade vem som skulle intervjuas så fick vi svaret ”Ebba Möller no doubt”. Ebba kom bland annat med tips för de som håller på att ansöka till gymnasiet nu och berättade även om deras första vinterkonsert.

 

 Hur tycker du det är att gå på Kulturama?

”Jag tycker det är väldigt kul att gå på Kulturama. Det känns som att det inte är en för stor skola. För när det är lite mindre så blir det mer personligt. Man lär känna folk i alla årskurser och inriktningar. Så jag trivs väldigt bra.”

När vi frågade din klassen vem som skulle kunna tänkas bli intervjuad, så verkade du vara självklar, vet du varför det var det?

”För det första så tror jag att jag skulle tycka att det var roligast av alla i klassen. Men sen så känns det som att jag också känner de flesta ganska bra i klassen och pratar mycket med dem och är social.”

Ebba berättade att de flesta i klassen brukar kalla henne för ”klassens mamma” och detta intygade även kompisen Elvira Ljungberg som satt bredvid.

Hade du några fördomar om Kulturama innan du började? 

”Egentligen inte. Det har vart mest när jag kommit hit som jag hört om fördomarna helt ärligt. Sen har man ju hört från typ estetarna på Södra Latin att Kulturama är en riktig ”lall-skola”. Och det är sånt jag har fått höra efter jag börjat. Ingenting innan, utan då tyckte jag att det verkade som bra skola.”

Vi frågade Ebba om hon hade några tips för de som ska söka in till gymnasiet i år och som är intresserade av just sing-song. Hennes tips var att om man tycker om att skriva texter så ska man gå just singer/songwriter. Men om man bara tycker om att sjunga så skulle hon tipsa om att välja sång.

Ni hade tidigare i veckan eran första vinterkonsert. Hur gick det? 

”Vi har haft sångafton och lunchkonsert innan, men det kanske inte är en riktig konsert. Jag tycker ändå att det gick så pass bra som det skulle kunnat gått, för vi hade inte repat så jättemycket. Men jag tycket ändå vi var duktiga. Det som vi kanske behöver öva på är att prata lite mer på scen. Typ att presentera låtar.

Kompisen Elvira lade även till att konserten var jätterolig och att det blir lite mer på riktigt när man får stå framför publik, vilket Ebba höll starkt med om.