Nu är jag trött på allt tjat om att vår matsalspersonal är så bitter och att de måste bli trevligare! Jag förstår att de kan kännas lite bittra och sura, det skulle jag också om jag arbetade med att servera mat till otacksamma, superextroverta, hormonstinna tonåringar. Ja, man kan tycka att de borde dra på smilbanden lite oftare, men vet ni vad, jag tycker bestämt att det är VÅR uppgift att göra det!

De behöver varje dag stå ut med flera hundra människor som klagar på matens smak, utseende, mängd osv. (vilket de inte i någon större utsträckning kan påverka eftersom det inte är de som lagar maten) och på att de inte fyller på saker sekunden efter att det tagit slut. De får stå ut med hundratals grundskole- och gymnasieelever (alla esteter dessutom) som skriker och väsnas, allt för att synas och höras mest och få sin existens mest uppmärksammad. De får stå ut med massa ungdomar som med flit skitar ner matborden och golven, allt för att göra det så jobbigt som möjligt för den lilla grupp matpersonal vi har. De får stå ut med oss helt enkelt. Inte konstigt att de blir på dåligt humör! Och för att vara ärlig, hur ofta gör man något så enkelt som att hälsa på de eller ge de ett leende?

Men vilka är det som klagar mest? Jo mina vänner, det är vi! Visst kan man tycka att de är vuxna och ska föregå med gott exempel och visa oss ”barn” hur man ”ska” vara, men nu är det f*n vår tur att steppa upp och visa att vi kan sköta oss och vara trevliga bara vi lägger manken till! I know you can do it! Hälsa på de, ge de ett leende eller ett ”Tack för maten”, fråga om de behöver hjälp om de bär tunga saker, eller vad som helst – gör deras arbetsplats till ett trevligare ställe, så ska ni nog se att det kommer tillbaka många gånger om!