Sen i höstas började det som vanligt en hel del nya elever på skolan, men denna gång inte bara esteter- utan även naturare! Vi har intervjuat Emma Asp från Na1. Vi fick bland annat veta hur det egentligen är att vara naturare på en estetskola.

 

Vad tycker du om Kulturama?

”Jag tycker det är en väldigt bra skola, det är mycket bra stämning. Jag kommer från en grundskola där jag inte riktigt kunde vara mig själv, men sen kom jag hit där ingen dömer en och man kan uttrycka sig precis som man vill. Det är inget konstigt liksom om man kommer med rosa hår. Jag har velat färga mitt hår rött sedan jag gick i femman, men nu har jag faktisk tänkt på att göra det. Nu när jag kommit till Kulturama så behöver jag inte oroa mig för att bli dömd.”

För de som inte vet hur det fungerar att gå natur på Kulturama?

”Jag går Natur inriktning samhälle med dansprofil. Men min klass består av fyra dansare, tolv andra naturbildare och fem med inriktning musik. Naturämnena har vi på onsdagar på Odenplan, så varje onsdag blir som en profildag med bara naturämnen.”

Hur känns det att vara naturare på en estetskola?

”Asså de försöker att få in oss i systemet, men eftersom vi är första naturklassen med tre olika profiler så är det mycket som är nytt för lärarna. Na3 har ju bara musikprofil. Man skulle kunna säga att vi är försökskaniner. Vi känner oss lite utanför vid vissa tillfällen, som exempelvis vid julshowen, läste ni programmet? Det stod typ ”med ett gästuppträdande från naturdansarna”, så vi var inte inräknade med det ”riktiga” programmet liksom.”

Du sa att du går dans, hur länge har du dansat?

”I sju år.”

Vilken stil dansar du?

”Jag har dansat jazzdans, showdans och tränat dansteknik.”

Slutligen, har du något tips till eleverna som går på kultis?

”Jag skulle vilja rekommendera ”Hammarby Sjöstad Sushi” som ligger vid Luma. Det är en buffe, så ät så mycket du vill för 85kr. Sen skulle jag nog också säga plugga i tid, och att om ni nån gång har ångest, tänk på att ni inte går natur.”