Leo18Vad tror du största skillnaden är mellan MP och resten av skolan?

Jag skulle tyvärr säga att vi är den mest okända linjen på skolan som många inte ens vet existerar. Jag har fått höra ”musikproduktion? Jag trodde att du gick film” alltför många gånger. Annars är vi väl de enda som lägger märke till fasfel i ljudet när vi tittar på film.

Vad är musik produktions roll på Kulturama, vad bidrar ni med?

Hm, vi är den linjen som hjälper andra mest, tror jag. Det händer ofta att vi hjälper filmarna att få deras ljud att låta bra, att vi klipper musik åt DMarna, eller att vi hjälper AMare eller Sing/songare att producera eller mixa. Så det är nog vår roll, att få allt att låta fett.

Vad har du för roll i din klass?

Vet ej, ingen vet. Svår fråga… Jag är nog den som spårar mest, vad det än gäller.

Vad är det bästa med din klass?

Dynamiken i vårt musikskapande! Vi är en sjukt liten klass på endast 5 personer, men alla gör väldigt olika musik. Därför är alla redovisningar jätteroliga för att alla alltid gör så olika låtar när vi ändå utgått från samma uppgift.

Hur typiskt estetiska är din klass från 1-10?

Typiskt estetiska? Hmm, två till tre. Vi klär oss inte direkt som esteter, men pratar och beter oss som dem. (Vi är trevliga, lovar)

Hur firar er klass juletid?

På julafton sitter vi alla ensamma i våra egna rum med samma logicprojekt som vi har suttit med 7 timmar om dagen de senaste 8 månaderna.

Hur firar du juletid?

Oj, denna jul är alltför oklar. Min far ska åka utomlands och mor beefar med delar av släkten. Antingen blir jag själv med mor, kanske med resten av hennes sida av släkten, eller Dovas. (Det blir nog Dovas.)

Vad är det bästa med julen?

Glögg, varm choklad och faktumet att det är lov under julen.

Vem är tomte i år?

Simon Gärdenfors.

Vem är skolans tomte?

Oliver Akermo, om jag får välja.