Kära läsare, kåren här. Ja jag är en fysisk person, dårå? 

Det finns så mycket att säga!

Elevkårens utskott har fått julfnatt. Den här veckan kommer en stor gran upp på sjunde planet, som alla medlemmar får pynta fritt! Dock reserverar vi oss att plocka bort stötande material, så inga järnrör eller hatiska bilder! Visa er kreativa sida och pynta ski*** ur den där granen!

På måndag startar Kulturella Utskottets stora julsatsning; Julkalendern! Varje dag mellan 12.05 och 12.45 kommer vi att visa julkalendern ”Dieselråttor & Sjömansmöss” i sal 731! Vi kommer att ge ut pepparkakor och ni kommer att kunna köpa små flaskor julmust till självkostnadspris!

Jag vill avsluta med en fantastisk nyhet , en följd av förra årets lyckade verksamhet och expansion! Andrea Langendorf, före detta Ordförande och medgrundare till elevkåren har blivit invald i styrelsen för Sveriges Elevkårer, den organisation som vår kår vår sitt bidrag ifrån (tillsammans med utbildningar, material osv, Sveriges Elevkårer är lite som en mamma till gymnasiekårerna). Andrea blev invald med egen majoritet och kommer att vara en av nio styrelseledamöter i styrelsen. Där kommer hon att ha stor möjlighet att påverka svensk skolpolitik tillsammans med den nya styrelsen, allt för en mer givande skolgång! Mandatperioden är på två år och vi önskar henne ett stort lycka till!

Under helgen höll Sveriges Elevkårer kongress (det högst beslutande organet för organisationen) på Linköping Universitet, och det var där valet av den nya styrelsen ägde rum. Två delegater från KGE närvarade och upplevelsen blev fylld av politiska samtal långt in på nätterna, vi knöt många kontakter och vi var med och beslutade om bl.a. ett nytt principprogram för alla kårer i Sverige. PS det mötet höll på i tio timmar… Kongressen är ett av två årliga nationella evenemang som hålls för elevkårerna i Sverige och agerar ett ypperligt tillfälle att träffa andra engagerade från hela landet!

Delegater från elevkåren var även aktiva under gymnasiemässan, och delade ut över 200st foldrar med info om skolan!

Jag hoppas att ingen har missat att elevkårsstyrelsen har lunchmöten varje måndag! Dessa möten är öppna för alla, alltid och fungerar som en perfekt mötespunkt (om du nu inte skulle komma i kontakt med någon i styrelsen under någon aktivitet eller på facebook) för medlemmarna att få reda på vad som händer i skolan/framtida verksamhet och kunna vara med och hjälpa till. Och så får ju styrelsen träffa mysiga medlemmar också.

Detta är det jag har att skriva tills vidare, håll utkik efter mer info inom kort! Om du vill kontakta elevkåren med en idé eller fundering, eller bara vill snacka, tveka inte att ta tag i någon i styrelsen eller skriv till dem på Facebook! Vi bits inte.

För att kunna skörda elevkårens sköna frukter och för att vi ska kunna fortsätta plantera dem så är det viktigt att DU blir medlem! Om du inte redan är det, se till att klicka på länken nedan och fyll i dina uppgifter! 

http://ebas.gymnasiet.sverigeselevrad.se/signups/index/190