Med magen full av saffransbullar och kaffe gick jag in i multihallen och hittade en bra plats precis innan det började och ljuset släcktes. En anonym röst presenterade showen med rim och det drog igång. En grupp från dans2 som öppnade med en väl koreograferad dans. Det var jullovsavslutning och nästan hela skolan var samlade för att se på.

Under föreställningens gång fick vi se både dans/musikal 2 & 3 och några från artist/musiker3 sjunga vackra versioner av klassiska jullåtar i kör, två ensembler från artist/musiker3 uppträda med låtarna ’’Fight The Silence’’ och ’’Am I Evil?’’ och singsong3 uppträdde med en egenskriven låt. Vi fick se filmtvåornas trailer för filmfestivalen de arrangerar, en festival där vem som helst (!) får skicka in sina egna filmer som sen kommer visas på eventet i maj. Och vi fick för första gången se vår nya rektor visa sin estetiska sida, först med ett motiverande hyllningstal till skolan och dess elever, och sedan genom att sjunga och spela låten ’’Sverige’’ med spontankör från publiken i ett hav av svajande telefonljus.

Vi fick även se två fantastiska solouppträdanden av våra gäster från Lady Grey Academy: Tandaza som framförde en dans till en jazzig version av ’’Feeling Good”, och Phiwe framförde en pricksäker monolog som fick publiken att skratta högt.

Vid föreställningens slut tändes ljuset igen och folk traskade ut. Jag kände mig glad men också lite sorgsen eftersom detta var min sista jullovsavslutning. Stolt är jag dock, stolt att se alla från de olika linjerna uppträda med en sådan briljans och med en sådan säkerhet utan att visa den nervositet som (för de flesta) uppkommer vid sådana här tillfällen.

 

Fem snabba frågor till singsong3an Josef som stod för låten ”Holy”.

Hur var det att spela på avslutningen och vad är skillnaden från de vanliga singsong-konserterna i 166?

– Det är ju roligare att spela för folk i sin ålder än att bara spela för sin mamma typ, det är det som är skillnaden, när det är singsong-konsert så är det ju nästan bara ens föräldrar som kommer, kanske nån annan, så det är roligare nu för man gör ju ändå låtarna för folk i ens egna ålder, det är mer meningen att folk som dessa ska höra de.

Vad ska du göra under jullovet, och om du firar jul, hur ska du göra de?

– Eeeeh, ingenting speciellt haha, fylla år, på julafton ska jag åka till släktingar i Lund.

Nu börjar snart din sista termin, på vilket sätt har du utvecklats estetiskt under dessa år?

– Jag har väl blivit bättre på gitarr, jag bytte i tvåan från gitarr till SingSong och börjat skriva eget, och jag har blivit bättre på att sjunga, det är väl det största.

På showen, vilket uppträdande var ditt favorit?

– Hårdrocksakterna, de var tunga.

Vad är det bästa med skolan?

– Att det bara är estetare, det är bara sköna estetiska typer.