Att välja individuellt val kan vara svårt när man till exempel inte vet vad en kurs innebär. Men i den här artiken får du veta vad nuvarande tvåor och treor har fått göra under läsåret 2018/2019.

Att jobba med konsthantverk innebär långa processer, det ska ta tid och det ska bli noggrant. Det har nu gått lite mer än en termin och vi har slutfört ett moment i kursen, bokbindning. Vi har alltså fått binda våra egna böcker men våran egen design på. Böckerna använder vi under kursens gång till att skissa i och skriva ner våra processer.

Sedan kommer moment två som nu håller på med, vilket är att göra en dockbyst. Att göra en dockbyst (ett ansikte med axlar), är en väldigt lång process. Vi började med att skissa och spana ideer om hur vi ville att ens dockbyst skulle se ut. Sen kom vi till det roliga, vi började skulptera i lera. När vi kände att oss nöjda med ler-dockbysten, var vi tvunga att låta leran torka några veckor. Efter dom hade torkat hade vi vasselin på dom för att sedan kunna sätta på pappier mache och sen har vi inte kommit längre.

Men om planeringen fortfarande stämmer och vi håller tidsplanen, kommer vi att brodera och sedan göra ett slutprojekt där man får göra sitt egna konsthantverk. Nu har ni fått lite information om vad vi som läser konsthantverk har gjort hittils på terminen som gått och hoppas att du som kanske funderar på att välja detta som indviduellt val har fått lite mer kött på benen om vad det handlar om.

Text och bild: Maja Bark