Måndag den 9 december ska filmtreorna för första gången hålla i en ”Öppen scen” och om man tittar noga på affischen ser man att de utöver sin tv-show även har utlovat en surprise.

Har man varit förbi tvåan den senaste veckan har man kanske hört soulig musik strömma ut från sal 205. Idag kunde man också skåda en paljettprydd tygbit som hängde ut ur ett utav deras skåp…

Ja, någonting är på gång. Kulturkrock har kontaktat några av eleverna i klassen för att få reda på lite mer.

 

Vad är det man kommer att få se på er öppna scen? 

Bea: ”Vi har ju frångått film lite så först och främst kommer vi visa den TV-show vi gjort i mediaproduktion.”

Alba: ”Ni kommer alltså att få se det vi arbetade med nere i studion tre dagar non-stop under hösten. Sen har det ju varit mycket förarbete och efterarbete så vi har ju jobbat nästan hela terminen med det här.

 

Hur blev resultatet då?

Alba: ”Eh… ja. Man har alltid bilden av att TV är ljust och fräscht men så kommer man ner till vår studio med kvalster och allt och då fallerar det. Inspelningen är ju inte riktigt planerad heller så som man gör med film. Vi har ju också flera gäster som bjuder på egna överraskningar som vi inte varit beredda på.

 

Som vaddå?

Alba: Det får ni se om man kommer till sal 166 på måndag… men det blir – Nej jag kan inte säga mer, ni får se, det är fantastiskt.

 

Men vad är det för surprise då utöver TV-showen?

Janine: ”Jag kan säga att det är rytmiskt och det är inte kopplat till film. Vi vill visa att vi har andra ”talanger” också (skratt). Vi kände att det är dags att skaka om lite på traditionerna och komma med någonting nytt. Det är så sällan man får se filmarna på scen och vi har helt enkelt mer att erbjuda. Vi ville ta vara på det här tillfället att göra någonting kul och galet med klassen. Jag tycker det är kul att alla i klassen varit så positiva och det har varit mycket energi. Det har nog aldrig varit så mycket fest och soulig musik på tvåan som den senaste veckan. Precis som vi alltid gör med våra arbeten så har vi satsat hundra procent på detta och verkligen gått in för att göra en minnesvärd och rolig show. Vi kan lova att det blir mycket fest, färg och glitter så kom på måndag!”

 

Mer än så ville de inte berätta om deras surprise.

TV-showen är i alla fall en talkshow i Go’ kväll-stil med make-over, musikframträdande, filmrecension (så klart), bakning och Spiridoula som hedersgäst, allt i en trevlig julstämning.

Ni kan beskåda denna show, som enligt deras facebook-event kommer skapa kulturama-historia, på öppen scen i sal 166 måndagen den 9 december kl 15:40

Julshowaffisch