Frukost. Ett rätt så laddat ämne, right? En del hyser agg så fort man nämner det och andra jublar inombords så fort de får nys om att frukost står på schemat. Här kommer därför lite enkla men bra och framför allt roliga och variationsrika tips på hur du också kan bli en frukostälskande person (för så fort man blivit det blir allt annat i livet också lite finare)

Text & bild: Zara Andersson

 

GRÖT!

Är både enkelt, mättande och har oändliga variationsmöjligheter. Och dessutom, om du har en micro finns det absolut inga motargument då det blir färdigt på någon minut och disken är minimal. Exceptionellt med andra ord! Basen utgörs av t.ex. 1 dl havregryn och 2-2,5 dl vätska (vatten, mjölk, havredryck osv). Mitt absolut bästa gröttips är att antingen mosa en banan och koka med i gröten eller att riva i ett äpple och ha i lite kanel. Sen kan en toppa med precis vad en själv känner, allt från nötter och bär till äppelmos eller sylt!

SMOOTHIE!

Är superenkelt att göra i ordning och förvara max någon dag i kylskåpet samt supersmidigt att grabba tag i och äta på väg till stundande äventyr. Dessutom världens bästa kylskåpsrens och går att göra både ”nyttigt” och ”lyxigt”, toppen med andra ord. En banan, frysta bär och havredryck utgör en trofast grund att experimentera bäst du vill med. Eller så kanske du vill satsa på jordnötssmör och kakao? Möjligheterna är som sagt oändliga och platserna den enkelt kan förtäras på är minst lika många, allt du behöver är en flaska.

YOGHURT!!!

Snabbt, enkelt, kravlöst och lättsmält. Topping efter humör och årstid (banan och russin eller kanelgranola och äpplen så här om hösten t.ex.) Och om du dessutom vet att du är en person som ofta tar med dig något i farten kanske det är guldvärt att investera i en termosmugg eller en yoghurtkopp med separat del för t.ex. müsli eller andra tillbehör. Varför göra det svårt för sig, när man kan göra det lätt?