Det finns många i världen som inte får julklappar och dom som inte vill ha. Vi har då valt ut några julklappar som kommer att hjälpa dem som inte har möjlighet att få en julklapp och som gynnar den personen som inte egentligen vill ha något.

1. Ge bort en get

På läkarmissionen kan man ge bort en get i Nepal. Genom att ge bort en get hjälper du dom som blivit sjuka av sjukdomen lepra att komma upp på fötterna igen, då sjukdomen lepra oftast leder till utanförskap. Man kan köpa en andel i projektet för 150Kr eller välja en egen summa men att skänka en get kostar sammanlagt 650Kr. Klicka här, för mer information

2. Ge bort en förlossning

På läkarmissionen kan du ge bort en förlossning i Kongo. I Kongo är spädbarnsdödligheten högst i världen. Bidra med minst 150Kr för att fler ska kunna föda säkert på Panzisjukhuset i Kongo. Klicka här, för mer information.

3. Plantera ett träd 

Ge bort ett träd som kommer att planteras i Borneo i deras regnskog. Genom att ge bort ett träd för plantering, hjälper du till att motverka klimathotet, du motverkar avskogning och hjälper till att skydda och återskapa regnskogen. Det kostar ca 50Kr att plantera och driva upp ett träd. Klicka här, för mer information.

4. Ge bort en skola

På Unicef kan du ge bort ”school-in-a-box”, vilket är låda som innehåller material för en lärare och upp till 40 barn. Du kan alltså ge bort en skola för 1 885Kr. Om du känner att du inte har dem pengar, finns det andra julklappar från Unicef, t.ex katastrofpaket och barn på flykt paket. Klicka här, för mer information.

Bild: pixabay.com
Text: Maja Bark